Holdene

Holdene i FightSport Køge

 

Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ)
BJJ er gulvkamp, og foregår uden slag og spark, men i stedet forskellige ledlåse og stranguleringer. Formålet er at få sin modstander til at overgive sig. BJJ indgår som en vigtig del af de proffesionelle MMA kæmperes kundskaber, og man ser meget sjældent en kæmper, der kan gøre sig gældende som ikke har en rigtig god base i BJJ. Man kæmper i gi i traditionel BJJ, men der er også en variant uden gi, som kaldes flere forskellige ting eks. No-Gi, Submission Wrestling eller grabling, men som essentielt er det samme – BJJ i badebukser.
Træningen er altid bygget sådan op, at der altid begyndes med en solid opvarmning, hvorefter den mere tekniske del af træningen øves. Det indlærte afprøves så gennem situationssparring. Her er målet, at eleven gennem den kontrollerede sparring opbygger sin timing og forbedrer sin forståelse for det indlærte.
Til sidst afsluttes altid med fri sparring. Ved den frie sparring er eleven tvunget til, at udnytte alle aspekter for at kunne vinde. Her er der tale om at kunne kombinere sin styrke, udholdenhed, teknik og timing, for på den måde at overvinde sin modstander.

Mixed Martial Arts (MMA)
MMA er en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark overhovedet, og må siges at have givet nyt liv til kampsportens verden. Sporten er gennem de seneste år eksploderet i USA, hvor den er mest kendt for UFC kampene, hvor danske Martin Kampmann gør sig rigtigt godt. I Danmark er der efterhånden kommet flere stævner til og i 2012 begyndte de landdækkende kanaler at sende kampene også. Man mærker tydeligt den konstant stigende interesse for denne imponerende og inspirerende kampsport, der bedst beskrives som en sammenkobling af grundelementerne fra Muay Thai (Thai boksning), brydning og brasiliansk jiu-jitsu.
 
I MMA trænes stående kamp med nedtagninger og gulvkamp med slag. 
Træningen er altid tilrettelagt således, at den enkelte får det største udbytte. MMA træningen inkluderer altid situationssparring. Den frie sparring øves også, men under meget kontrollerede omstændigheder. MMA sparring med hård kontakt trænes først, såfremt man deltager på stævne eller et decideret kampholdet.

Der er meget fokus på det sikkerhedsmæssige i træningen, der startes med en solid opvarming hvorefter de tekniske sider af gamet indøves. MMA er mere komplekst end BJJ, da man i MMA udover, at skulle indøve gulvkamp og nedtagninger også træner spark og slag.

NoGi BJJ (Brasiliansk Jiu-Jitsu)
NoGi BJJ er stort set identisk med BJJ, men foregår i shorts og T-shirt og ikke i den særlige dragt, (Gi) som man har på til BJJ. Det er også kendt under navne som Submission wrestling eller Grapling.
Vi anbefaler alle der vil træne BJJ eller MMA at komme på NoGi holdende, da det er de samme elementer der indgår og giver en god base at bygge videre på. FightSport Køge deltager desuden i en del NoGi begynder stævner, hvilket giver dig mulighed for hurtigt at komme i kamp, hvis det er det du ønsker.
Træningen består af gulvkamp men der indgår også stående brydning, nedtagninger, låse, stranguleringer og frigørelser. Undervisningen fokuserer i høj grad på gulvkampens taktiske ”skakspil”, ligesom størstedelen af træningen foregår ved praktisk sparring, men der lægges stor vægt på den tekniske indlæring og forståelse. NoGi BJJ er uden slag og spark.

Muay Thai – (Thai Boksning)
Muat Thai er en kampform, der udelukkende er den stående kamp. Der er fokus på brugen af slag, spark, albue, knæ og clinch og ikke mindst opbyggelsen af den nødvendige kondition, som det kræver.
Thaiboksning er nationalsporten i Thailand hvor op mod 60.000 fuldtidskæmpere lever af dette.
Systemet er meget effektivt og brugbart i eks. MMA og er samtidig en fremragende måde at komme i rigtig god form på.
Træningen vil være tilrettelagt således, at den enkelte får det største udbytte. Der er en en meget grundig opvarming først, efterfulgt af tekniske øvelser og sparring for dem der har lyst. Thaiboksningen er åben for alle, således at både motionister og kæmpere kan deltage. For dem der har et ønske om at komme til stævner, vil der i den normale træning blive taget særlige hensyn til dem og der bliver indlagt sparring, der passer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *