BJJ Træner

Rasmus Fylking

Rasmus er Chefinstruktør og varetager Bjj og No-Gi undervisningen generelt i klubben. Gradueret sort bælte under Shimon Mochizuki. Rasmus har trænet BJJ, submission wrestling og No-Gi BJJ siden 2005, hvor han har vundet adskillige mesterskaber, herunder både Danish og Nordic open.

“Som underviser lægger jeg stor vægt på, at den enkelte virkelig har følelsen af, at de får noget ud af træningen. Jeg forsøger derfor, at tilrettelægge træningen sådan, at alle uanset erfaring, træner noget der matcher deres niveau. På den måde mener jeg at den enkelte udvikler sig bedst. Selvom BJJ er en enkeltmandssport skal man stadig huske på, at man er del af et team. Derfor går jeg også meget op i, at skabe en positiv ånd under træningen, da det selvfølgelig også skal være sjovt at træne BJJ. Det er vigtigt at huske, at vi som team i fællesskab løfter den enkelte kæmper og ikke omvendt.”

Træningen er altid bygget sådan op, at der altid begyndes med en solid opvarmning, hvorefter den mere tekniske del af træningen øves. Det indlærte afprøves så gennem situationssparring. Her er målet, at eleven gennem den kontrollerede sparring opbygger sin timing og forbedrer sin forståelse for det indlærte.
Til sidst afsluttes altid med fri sparring. Ved den frie sparring er eleven tvunget til, at udnytte alle aspekter for at kunne vinde. Her er der tale om at kunne kombinere sin styrke, udholdenhed, teknik og timing, for på den måde at overvinde sin modstander.