VORES HOLD

BRASILIANSK JIU-JITSU (BJJ)

BJJ er gulvkamp, og foregår uden slag og spark, men i stedet forskellige ledlåse og stranguleringer. Formålet er at få sin modstander til at overgive sig. BJJ indgår som en vigtig del af de proffesionelle MMA kæmperes kundskaber, og man ser meget sjældent en kæmper, der kan gøre sig gældende som ikke har en rigtig god base i BJJ. Man kæmper i gi i traditionel BJJ, men der er også en variant uden gi, som kaldes flere forskellige ting eks. No-Gi, Submission Wrestling eller grabling, men som essentielt er det samme – BJJ i badebukser.

Træningen er altid bygget sådan op, at der altid begyndes med en solid opvarmning, hvorefter den mere tekniske del af træningen øves. Det indlærte afprøves så gennem situationssparring. Her er målet, at eleven gennem den kontrollerede sparring opbygger sin timing og forbedrer sin forståelse for det indlærte.
Til sidst afsluttes altid med fri sparring. Ved den frie sparring er eleven tvunget til, at udnytte alle aspekter for at kunne vinde. Her er der tale om at kunne kombinere sin styrke, udholdenhed, teknik og timing, for på den måde at overvinde sin modstander.